Friday, October 31, 2008

unnamed.

Walking around with nowhere to go. Nothing. Just random. I like being me. I like not knowing what's in front of me. Venturing something new.

Now, venturing something...something unnamed. Something without label. Something filled with awkwardness, silents, empty stares, avoidance, lost, found, fondness, missing, wondering, thinking, and oh-so many other crap and silly things that should be squashed of aside.

New things.

Oh Tuhanku.. Help me go through this.

Good or bad, I would walk thru this. With Your guidance and faith to You. Thank you Allah.

Mari beriadah.

llSeandainya...
Tidur malam ku...
Di ulit mimpi...
Bersama denganmu...

Dan andainya...
Dalam jaga ku...
Bukannya mimpi...
Namun realiti...

Kan ku gubah puisi indah..
Seribu makna...
Demi kasih ku pada mu...

Aku rindu kepada mu...
Siand malam ku...
Bagai tak menentu...

Oh Tuhan ku...
Kabulkanlah...
Demi bahagia yang ku damba...


Ok. Lirik lagu di atas bukanlah the exact thing yang aku nak blog kan. Tapi, kebetulan, lagu itu pula yang keluar dari playlist. Ok. I lied. Sebenarnya aku yang pasang untuk dengar. Dan I can't help from typing it in here.

Sebenarnya aku mahu ceritakan kisah riadah versi Malaysia di Malaysia Hall Sydney. Aku rasa, back home di Malaysia sendiri payah nak jumpa aktiviti sebegini. Begitu...hmm..ke MALAYSIA an. Ini masa Ahad lepas, 26 Oktober.

Aku bawa keluar getah untuk main getah.
bermain getah "Shahmin style" lompat macam main skate.

lompatan pusing-pusing kuasa 7 petala langit pendekar Raihana

ok. ni "Bukhari's Method" bermain getah ye.

Bermain getah di Sydney. Bermain getah, klasik kan? siap bernyanyi;

rumah terbakar panggil bomba..
bomba datang berlumba-lumba..
anak kambing patah kaki..
anak kambing pandai menari..
(lepas itu, aku sudah lupa...)

Tapi aku tidak bermain getah dengan lama kerana temptation untuk main baseball/sofball/kriket(ini versi afiq ye) lebih hebat. Aku memang sangat fond dengan baling-baling ini. Ada harapan agaknya satu hari nanti aku balik bunga (eh, itu cara kahwin orang putih...kidding..hins hins hins).
Mari bermain sofbal/kriket/baseball dengan memakai skirt..yehaaa.

"lari2..dan lari lagi. tangkap bola"

Rahman main baseball, aku main sofball dan afiq main kriket. Jadi, kami membuat balingan baling-baling benda yang sama tapi berbeza. Oh, aku sudah mula menaip dalam bulatan (talking in circle lebih menepati ayat rasanya...)


Gambar-gambar ni di ambil oleh encik zaki. It has been a while since the last time aku menjadi cam whore. Kebelakangan ini macam kehilangan drive. Oh ya. Kelihatan gambar ini aku sangat riang ria. Tapi sebenarnya telah kebosanan tahap dewa buat kerja.

Dengan memegang prinsip petang-petang lepas asar tidak boleh buat kerja, nanti boleh bengong. Jadi aku keluar berGUMBIRA. hins hins hins.

Bermain-main mestilah di selangi dengan aktiviti melepak. hins hins. sambil melepak sambil berpot pet. sambil membuat aksi-aksi terlampau.ahaks.

Aksi selepas ini adalah untuk 18 tahun ke atas ye. censored!!!!! amaran! Ini adalah lakonan semata-mata!!!!! tadaaa...
pasangan 1.

pasangan 2.
nampaknya, izza mengamalkan prinsip bertukar pasangan. (lakonan ye.lakonan)

Sambil-sambil pot pet buat kedai kopi tanpa kopi tu, some of the boys main bola dan basketball. Tapi sebenarnya main semua-semua permainan serentak je. Suka-suka nak main or lepak-lepak. meriah je.

lat tali lat tali tamplom. mak limah beranak dalam tong. namanya sotong...team mana lawan ni? liverpool vs chelsea? tadaaa...bukan bukan. gopenghegen vs paris(parit)..hins hins hins.

main basketball berlatarbelakangkan bendera Malaysia. Patriotik!

Penat pot pet, mula fikirkan benda lain nak main. So, what's next?

TENG TENG!

kanak-kanak ribena berskirt melukis teng teng kapal terbang.

lat tali lat tali tamplom...lalala..ulang lagi lat tali lat..sape jalan dulu. (psst: shahmin, di adik besar pun main tau!)

3 dara pingitan. Esah, Awa & Noi.lol!~

konon macho la kan.terench????

tapi yang bawah ni la super terenchh...ini lah mr camera man untuk hari ini. all the photos, courtesy to Mr Zack aka Zaki for those photos.


so, that's it for now.

nak siapkan satu posting ni makan berapa jam. Multi tasking lah katakan.

Alamak, baru je nak closing, tiba2 something goes thru my mind.

A song that is.

October by Evanescence...in my head, over and over again. *sigh*

xoxo,
sydneysiders.

Thursday, October 30, 2008

kerusi hijau, carpet hijau, meja putih, makan sushi.lalala...baju belang biru.

hari ni di library.

esok di campus.aku bercinte dengan encik US. nak tau sape encik US?

haaa...tunggu esok ye.lalalaala!~

on the other hand, aku rasa mata nak terkeluar lah dari soket.haduih.ngantuknye.
hmmm.saya pakai something different today.mahu tahu ape?

ini adalah di library baru University of Sydney. Namanye Scitech. encik Scitech ni ada banyak kaler2.

hmmm.SV cakap jumpa isnin.heh.aku ni banyak nye kerja.takot la.takotla.....takotttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt......








xoxo,
sydneysiders.

Wednesday, October 29, 2008

changing the wind.

im not the type that would've had second thought nor regrets in my action all the time.

but now, i sort of having the hesitation, or regrets or worrying in things that i did or wants to do.

it's tiring.

really.

but i guess.

i just care.

that's it.

Sunday, October 26, 2008

king kong ku sayang dan cheap stuff.

aku sudah ada kesayangan baru. not that i've forgetten awang, awang still is my precious. semua pun my precious, tapi i've just got myself new kesayangan. I am calling him king.
king muka monyok, tp jangan main2, tengok tangan dia ada boxing glove.sekali dia punch, boleh tumbang.hiyakkk.

hmm.i heart king la sekarang.hehe.

this morning, i went to Sunday Market with YB Rahman, Mursyid kambeng and Abdul kent...

I tried to stop myself from buying anything as hard as i can, but unfortunately, the temptation was too irresistable (seems like i've been using this word quite a number of time recently. eheh).

I've got myself my darling king, new skirt...boleh dikatakan my very first skirt. Am not a skirt wearer. sebabnya, I always feel like gemuk pendek je rupa bila pakai skirt. did wore a black skirt for work, sometimes ago when i was working, but that was a different skirt. I alway wanted to have a gypsy like skirt. and yey, finally, i got myself one just for aud5. ain't it great? lantak la.don't look great pun aku nak suka jugak.
ada macam gypsy tak? waahahha.

what else?

oh yeah, get myself new dress, a yellow, blue, pink and black, and brownish dress each. all for aud5 each, except the brown one for aud10 because it's an original Guess dress. it's spring and love the flowery dress and mood it had.

plus, my new resolution after raya to be a bit girlish and change of style. Bukan apa, penat dah mak dok cakap suruh menjadi perempuan. ok, now..am giving it a shot. Plus, back home...i did love wearing girlish stuff. datang bumi aussie je jadi lain sket. tengoklah, sampai pakai heel pun jadi sakit and awkward. macam mana lah kan. pakai flat je la lepas ni.

anyway, got myself another 2 story books for aud3 both. one by patricia cornwell, and another i couldn't remember the title. am collecting books to fit in my dream mini-library that i would love to own in the future.

oh ya, i get myself a white belf for aud1. seriously, it's cheap. am gonna take the photo next time because all those stuff is in my room and am so lazy nak pergi naik semata-mata nak ambil gambar. lagipun, karang macam bragging plak. tapi tak brag pun, suka je.murah plak tuh.sunday market je pun.

ha, lupa nak cakap sunday market tu apa. it's like a carboot sale, tapi tak de carboot. macam danau kota, tapi lots of stuff, junk stuff, good stuff, second hand stuff, new stuff. practically everything. bak kata raman, spendar 2nd hand pun ada lah.

ek eh, kenapa aku tak nampak clown tuh tadi? kalau nampak mesti aku dah beli.huuu.cam comel la plak.

cam nak vow la, tanak pergi sunday market la.takot.

cikman, damage dia tak seteruk aku.aku teruk la damage pergi sunday market ni. sunday market ni kat kingsford, btw. cikman dia beli bag untuk pergi swimming (kata dia) and 3 glove baseball. wah, aku sungguh suka dan excited trybaling2 dengan cikman, mursyid, and abdul.suka nya.macam rindu uitm and team softball kolej/fspu plak.walaupun tak terer tapi best. softball and baseball lain, tapi same je ke"best"an nya.

anyway, i am downstairs buat kerja dengan kak shahnaz. nak tengok our work station?

buat kat bilik kerja tak jalan.walaupun kat sini pun kerja tak jalan, tapi kerja jalan jugak lah.momentum kat KL la.hmm.

on the other hand, aku ada rama2 terbang lah.*drowsy*

xoxo,
sydneysiders.

cup cake.

today, went to Jamuan Aidilfitri MyPSA 2008.

i was crazy enough to wear my favorite Nose high heels climbing the hills.

I didn't know that i would have to climb the hills. Kak Shahnaz and I was walking from Hall to Kak Sal's house.

Man, it was tiring and hurting my back. It's been months since the last time I wore a high heels.

Oh, I did wear a high heels on the first day of raya which end up me walking around without the heels, kaki ayam la. luckily when we got to Girl's house, pinjam her slippers.

On the other hand, at the jamuan, I get myself a cup cake. a very cute one. Love it to the bits, that was making it hard for me to eat it. Hmm...drooling over the cute cupcake.

I was walking around holding the cupcake not eating eat. eheh, sampai balik ke hall pun dok pegang. the icing sugar was melting so I kept the cupcake in the fridge.

I was waiting for the right time to eat the cupcake. I want to eat the cupcake whole-heartedly because I don't want to end up not finishing the sweet cute adorable cup cake. ahaks.

so, at 2am, after browsing other blog, and hopping here and there, i started feeling hungry. (yeah, worthless je jog petang tadi). so, ambil keluar the cupcake dari fridge, dan makan.

Oh ye, before that, lepas maghrib, masa dinner dengan kak shahnaz and nazdrol, nazdrol got this lindts choc yang dia dah nak buat, tapi dia dah melt guna microwave. Luckily he offered me, so ambil the choc and tepek atas cupcake which making it super yummy.

and romantic. yes yes. I am so hopeless. dengan cupcake pun boleh ada feeling meeling nak makan bila, kan! itu namanya art of makan makan.

oh ya, by the way. throughout the day, i was resenting myself from doing some things that I kinda longed to do.

but out of egoism, i have to refrain myself. Ngaaa..how stupid I was.

conclusion nya...

Stupid things ________do for ___________

fill in the blank, babe.

just a note...i have terrible backpain because of the heel. I swear not to wear it again. am sticking to converse je lepas ni.

missed the pesta gol and gincu di Usyd because of the back pain. I even had hard time for rukuk and sujud. man, it's killing me.

rasa nak suruh je sapa2 pijak.

ok la.sambung2 buat kerja.

i actually have final submission on monday, and i have to prepare the slide today, so that I can email it to alia so that she can touch up and study her part for the presentation.

chayuk2 to me.

ganbatte.

doa2 pinggang ku cepat baik ya.

ps:rasa macam nak take the offer wearing the size 8 sandal la. *hins hins*..

nursery rhyms
"old macdonald had a farm...ee ya ee ya oo...
and on his farm he had some chicken... ee ya ee ya oo..
and a chick chick here and a chick chick there...
chick chick here, chick chick there. and everywhere..."



ps no 2: jangan baca blog ini. baca blog sendiri. *hins hins hins hins* (tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun mati..hanyalah karutan di malam hari)

Saturday, October 25, 2008

of you.

who are you?

really.

i wanna know.

for now,

nothing more than that.

i just...wanna know.

Wednesday, October 22, 2008

randomness of nothingness

i am sitting here doing something that has nothing to do with my work. Malasnya. Seriousa. Tahap malas yang dah kronik macam nak slap muka sendiri.

There are lotsa thing I wanna talk about, tapi internet cap ayam aku dah tak berfungi membuatkan aku berasa mahu sahaja campak segalanya ke luar tingkap, tapi sebab tingkap berjaring jadi tak boleh lah campak.

Ok. cerita satu2 dulu.

lokasi aku sekarang di Sydney tapi hati macam tiada di sini.

Totti10.BDN: ko balik aussie bile
myYM: aku balik ahad neh
myYM: waaa
myYM: tamau balek
Totti10.BDN: u know
Totti10.BDN: tha different
Totti10.BDN: between
Totti10.BDN: the 1st time ko dtg aussie
Totti10.BDN: n the 2nd lpas ko balik dari cuti
myYM: y?
myYM: ntah
Totti10.BDN: the first time tu
myYM: ni fes time
Totti10.BDN: ko mcm ade excitement
myYM: aku pn tak tau lagi
Totti10.BDN: sbb dtg ke tpt baru
Totti10.BDN: ko mcm teruja
myYM: ak ah
myYM: betul2
Totti10.BDN: nak explore the world
myYM: skrg dah less teruja
Totti10.BDN: so u kinda forget about home
Totti10.BDN: haha
Totti10.BDN: but the 2nd
Totti10.BDN: ko baru balik semula ke hell hole
Totti10.BDN: stelah cuti2 di malaysia
Totti10.BDN: jadi org kaya kat malaysia
Totti10.BDN: living free n rich
Totti10.BDN: hahaha
myYM: hmmm
myYM: waaaaa
myYM: tuh la dia
myYM: pastu teringat
myYM: gila banyak submission
Totti10.BDN: ull know the depress
Totti10.BDN: good luck
Totti10.BDN: hahaha
myYM: tahap nye kena belah badan jadi 10 juta
Totti10.BDN: hahaha
myYM: huuuu
hmm.betullah. rasa macam nak tengok tv mak ayah dan adik2.pastu suka2, gelak2. pastu kena marah sket dengan ayah skali skala.pastu sentap.pastu macam nak nanges.wahahaha...macam budak kecit kan?



rindu.aaa.

xoxo,
sydneysiders.

Tuesday, October 21, 2008

nothing.

in regards to my previous posting..

something or nothing.

nope.not married nor engaged nor in anything.

duh.

it was something nothing. found henna from Mecca that my auntie brought home a year ago.
can't stand the tempatation. I love henna and henna art. pictures below is the one i did on my left hand. but the hanna had expired i guess because the pattern didnt last on my hand. plus, it was really itchy. so, took it off.
sad je the thing didn't really last.



so decided to wear it on my right hand. the cincin? it was nothing. it was originally from my mother wedding.

her mother (my opah) gave her a pair of earring and i lost one of it. so my auntie took another one, sent it to the tukang emas and make it a ring.

since it was my mother's, so she gave it to me. so, the ring is not a wedding ring, or engagement ring or anything. nothing. all this while i always had that ring, but i put it with my necklace. saje je nak buat drama letak kat jari untuk that picture.

hins hins.

xoxo,
sydneysiders.

owh, btw. am back in sydney. so purely back as sydneysiders.

Monday, October 20, 2008

something or nothing.

Friday, October 17, 2008

away..

will be away until saturday.

back to my parents hometown in Parit Perak.so wont be able to online.

jumpa opah dan makcik2.

balik kampung, mancing juga dengan ajid.ahaks.

suka.

i loike.

hins hins.

dont miss me ya.

winks.

Thursday, October 16, 2008

Gelak.gelak.gelak.gelak.

just one word.

LAUGHTER.




xoxo,
sydneysiders but in KL.:-)

gila posting.

ok, i am officially labelled gila posting by myself. bukan apa, waiting for match bola England vs Belarus.

Aku, Ajid n Yasir kelaparan la pulak, so Ajid pergi la beli burger. Dah aku suruh bawak extra rm5. tp dia cakap rm10 cukup. pastu burger punya kedai tutup. so dia beli meggi mamak, kan dah tak cukup. So aku kena pergi hantar plak.uhuuuu.seb baik dekat. dah lama tak keluar solo bawak kereta, cam takut plak tadi.macam2 benda keluar kat kepala ni.

haihs. sejak bila la aku jadi penakut tah.

anyway, dalam drive takut2 tuh, teringat plak aku tak cerita pasal uitm. esok aku pergi uitm. ada benda ni.


if i was a student (meaning masa kat uitm), mesti aku macam malas tahap gaban nak pergi. sekarang pun malas, tapi aku rasa i should gather as much info that i can get, since it will become, has become my career.

anyway, crossing my finger, hoping i won't fall asleep. *smirk*.

owh, btw, the other day masa jumpa dak meor, meor and i went to uitm. I don't know. just the reminisce the memories, i guess. tiba-tiba aja datang sindrom mata panas bila mengingatkan kembali those old days.


ni jalan depan fakulti sains sukan, yang dedulu aku pergi gym.tak tau la pakai lagi ke tmpt ni as gym and tmpt dak sport science.skrg ada construction, tutup jalan ni.pastu pokok2 yg buatkan jalan ni redup pun dah kena tebang..sob sob.

ni kolej perindu yang blok palapes. nampak tak yang terang cahaya matahari tuh? kat situlah padang perindu. dulu selalu training softball.hmmm.memory. wah. suka training softball sebab boleh skodeng mata tengok budak2 laki main bola.wahahaha. mana tah glove softball aku tuh.

wahahahaha.comel gile pondok telefon ni depan perindu. dulu tak ada. masa mula2 masuk uitm, lalu depan ni mesti kena kacau dengan prince zoo (perindoooo). bising2 dari dalam blok. pastu kat dataran depan blok ni la ada buat Malam Perindu Gemilang (MPG). time ni lah budak2 perempuan dapat gi perindu makan2 bagai.pastu ada band competition la....

ni plak datarang cendekiawan. tp short form nye dataran cendekia or DC. route jalan dah berubah.dulu sini ada pagar mawar.
ni mawar. masih sama. rasa macam dari luar tengok ke dalam penjara. dulu duduk dalam, rasa macam dalam penjara tengok ke luar...uuu.

ni twin tower petronas. eheh.tak lah.ni twin tower uitm, tempat fakulti eng dan medic dan apetah lagi. acu kerja kat sini la, kat fakulti medic.

ni plak opis ibrahim abu shah kot.eheh.

ni plak entrance depan uitm.pakgad oh pakgad.

oh ye. ni lambang uniform pakgad uitm.wakakakaka...takde la.dak neh punya baju. chait. aku paling tak suka lah dia nak amek. aku bakar kang kang kang. chait!

ok la.enough for today.penat dah.

xoxo,
sydneysiders residing in KL.

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...