Saturday, August 29, 2009

It's it.

Sydney is crying. I mean, raining. And i am crying. It was a nice
farewell dinner. I laughed like tomorrow will never come. And it is
coming no matter what. I will miss you friend. Really. I will miss
your laugh and sarcasm. Pray that i will come back to sydney. Somehow,
i am not ready to say goodbye for good. Le sigh.

Am touring the city one last time...

Toodles sydney. Oi oi...
Gooddaiii aussie...

Hello Malaysia...I'm coming home....

Thursday, August 27, 2009

Ok last.

Ok.ni last utk malam ni saye janji...:|

Saye rasa ada conflict dalaman.mcm split personality disorder or multiple personality disorder la rasanya. Tp yang penting personality disorder la.

Ok.sangat drama.

Biasala.kan procrastination middle name gwe..

Mak gelal tadi.masa chat dgn mak.dia siap mintak maaf sebab dia gelak.
Dia gelak sebab saye cakap saye unstable. Yela. Mestila unstable.bnyak sangat disorder nya.

Mak gelak sebab saye cakap nanti mcm mana nak telefon sukatik 10 kali dalam 10 min? Mcm mana gayut2 sambil tdo diteman sampai banyak jam sebab harga credit telepon super mahal takde free2 bonus jam mcm kat aussie. Pastu nanti ada 3 jam masa lambat. Camne camne?

Mak gelak.

Mak gelak...

Waaaa.nape mak gelak?

Tp saye pun gelak same.kenapa tah.

Tapi mak ckp itulah life. Ada colour. Kalau x bukan life la namanya.

Ok la.tanak type dah.nanti hingud terus2 nak meleleh.ok.bukan hingus.rembesan air dari matalah.

Bye.

Cakap boleh untuk saye please....

Boleh tak kalau saye nak bawak pulau australia ni balik msia? Letak kat laut china selatan pun best...dekat je.letak sydney sebelah terengganu.dekat je saye nak dtg melawat weekend.boleh tak? Bolehla kan kan kan....:(

Kepala cendawan

Boleh tak kalau saya nak pack elok2, lipat2 masuk dlm beg letak
sticker fragile kat luar beg, pastu letak mangga and bwk balik msia
makhluk kepala cendawan ni?

Boleh tak boleh tak?

Please cakap boleh untuk saye please?

Jadi teddy bear saye?

Mahu x?

:(

Saye nak bawak si kepala cendawan ni balik please...

Tsk tsk tsk...

kenapa tanak tulis kat sini...

Tadi jalan2 randwick. Lately telah abandoned blog. maafkan saye. saye masih sayangkan kamu wahai encik blog.

tapi tapi tapi...

terlalu banyak untuk dicoret yang akhirnya end up with nothing. sebab tak de kata2 yang boleh gambarkan hati ni.

ahh.sakitnye.

conflict dalaman. seronok nak balik.balik to kampung halaman yang tak berapa nak kampung la. tapi sakit juge, nak tinggal teman main2 yang best dengan orang2 yang best dan other half yang superbestawesomekindtenderlovingbusukchentahatijiwangkaratadacheretsayangtakmaupisahpisah...

hmmpph.

nanti la cerita.kalau cerita skrg pasti nanges. dengar lagu lee ann rimes pun nanges. pergi coles pun nanges. pergi beli pide pun nanges. semua pun nanges.

tanak ckp dah...

hingus dah mengalir.

ok bye.

Saturday, August 22, 2009

Soping smpi naik hantu

Waaaa...soping lagi.got myself dresses and jacket.

Aaaannnndddddd dapat belt marcs jacob dgn price super
awesome...yeyyyyy...

Tuesday, August 18, 2009

rasa..

aku kat rumah kak wawa.best woo tenet dia.laju...
nak update blog dgn banyak gambar, tp ni guna laptop kak wawa..so takde la gambar..

hmm.view dari tingkap rumah dia sangat superb okeh. nampak sydney....

sayu plak hati.so much things happened here. so much thing will be missed. so much..

rasa sayu hati...macam menangis di dalam...

hmm.

night.

Saturday, August 15, 2009

Budigad

Yerr...setelah kenyang membaham hidupan laut, ini masa shopping plak.
Pitt st mall, myers dan skrg di david jones plak...ahaha...

Hidupan laut yang enak

Saye di fish market...aummmm....waaaa...makan raw oyster, grill
salmon, snapper, calamari dan hipudan lain...nyam2....

Friday, August 14, 2009

Salah naik bas

Great.now im in leichhardt..cool x? Saje nk try naik bas 370 direct to
unsw.skali salah arah.naik the opposite way.since dh sesat smpi sini,
jalan2 la kejap tgk tmpt ni..heee

Thursday, August 13, 2009

kitchen nightmares...or, not..

hah. pernah tengok tak cerita kitchen nightmare by chef ramsey?

haa..ni lah dia.
tgk la.burukkan? hoho.

actually, oven tu gile sket. mcm terbakar je bahagian atas. so aku cut off bahagian yg dah menghitam tu..bwh semua tak masak lagi...

tp aku makan part yg tak hangus tu..sedap woo (buat sendiri, sendiri jugak puji la..sape lagi nak puji..kui3x)

yang ini plak coffee cake. we'll see ape kesudahan cerita kek kopi ni..err..kalau aku lupe update maknenye takde nightmares la ye.


btw, tadi dinner, aku punya turn masak.so cam tanak makan nasi, buat la pizza. har har har..cool tak? dah dekat 2 tahun lebih aku tak wat pizza.

tgk? menggiurkan tak? woo..sedap woo..tho dough dia cam lembut sket sebab sos pasta tu watery, buatkan mcm basah, tp sedap (hak hak hak...puji diri sendiri lagi)..

eleh, aku bukannye buat sendiri pasta paste. aku bukak botol pastu letak.kui3x. tp yg penting, kat kedai tak dptnye la topping rich cam ni.

1st pan aku tak sempat amek gambar, dah licin. yg tu aku wat vege + udang. ala2 vege and seafood la.
ini yg second pan pny pizza.


ni yg second pan...letak mushroom, capsicum, onion, carrot, udang, sosej dan of course...cheese...

so..ini lah dia makanan mudah dari aku hari ni..yey..mari makan..


xoxo,
sydneysiders.

Tuesday, August 11, 2009

tak cukup tedo?

AKu tak tahu kenapa aku pagi ni.

gile kentang.tak pernah seumur hidup aku send sms smpi 40 ketul berturut2 hokeh.

gile betul la.

aku half awake and was out of my mind, and emotionally unstable sebab tak cukup tedo kot.
pfft.

i should be condemned.

sorry d.really sorry.

Monday, August 10, 2009

kapal angkasa, ruang rahsia dan kebebasan ahli angkasa.

rindu rindu rindu rindu..aaa
sakit dada...sakit sangat2...
tp tengah sabor je..

fuh..breath in..breath out...
come on fatin.
you can do it.

space ship turning here and there.

comeone..kasik mereka kapal angkasa.
spaceship..iye...mereka perlukan spaceship dan juga ruang rahsia tersembunyi yg tersendiri..
sila bebaskan mereka dengan freedom...mereka perlukan freedom..ye..

fatin bertahan dan memahami..bertabahlah!

oh..bertahan..jgn buat ape2...

jgn hantar coded msg.
jgn jgn...aaaaa....kapal angkasa i hate you....



dengkuran itu...kroohhhhh..kroohhhh...

i have a thing for snoring. No no no. I do not snore. not that i know of. eh.betul tak snore. i did record my sleeping habit before, the whole night to know how i sleep and checking if i did the snoring thingy.

yep. yep.

kroohhhh...krooohhh....brrrrr...krooohh...brebbbballala.a..

snore? checked. nope.me no snores.

buuutttt.....
i do have thing for other people snoring. not that i hate it. i love it. i fell asleep between their snoring rhythm. aahhh..

i love it because then i know that i am so not alone.

as much as i prefer to be a lone ranger, but i hate to be alone. i just dont like to stick with one person..

anyway...keep on snoring babeh!

i love it. no worrith..eh.no worries...

ta.

xoxo,
sydneysiders.

Thursday, August 06, 2009

Quitter or survivor?

Esok adalah hari penentuan. Hidup atau mati aku kena juga submit
report. Kalau tak, aku takboleh grad and tuhan aje tahu ape impaknye
lepas tu, altho aku boleh predict la kan...

Aku penat, sakit kaki, sejuk, sakit kepala, pms yg masih dahsyat
mengganggu dan yang paling penting, aku tak ada semangat.kalau aku ada
semangat, 10 juta penyakit dan halangan mendatang pun, takkan jadi big
deal.

Oh Tuhanku, kenapa lemah sangat semangat aku hari ni? In fact, dah
berhari hari pun aku tak bersemangat...soul-less...aku tak berdaya
buat apa pun selain menyusahkan orang lain...

Hmmm....aku nak tedo je ni...tolonglah semangat....datanglah...aku
perlu habiskan ape yang aku mulakan ini...

Doakan semangat aku datang cepat2 dan aku jumpa semangat aku cepat2
juga ye...so i can finish this, once and for all...

:(

Monday, August 03, 2009

Iron perut

Its been a while since the last time i had this much pain during pms.
This time i cant hold it anymore. Mak selalu cakap ni sakit orang
perempuan. Malu orang lelaki tahu. Walau sakit macam mana kena jadi
tough, and dont show. Kalau mak tahu aku letak kat blog, xtau la
camne...mau kena ni...tapi entah, pov aku ada sikit open since dtg
aussie. I mean, its not something yg perempuan nak malukan. Ciptaan
tuhan dah begitu, deal with it. But in order to get understanding from
the opposite sex, they need to know, at least a little how painful it
is.
Ye, im 26 patut kuat. Tp after 3 days straight migraine, and now
stolach cramp, i just fell apart...

Tsk tsk tsk...rindu mak...dah besar mcm ni, masa balik bulan 1 tu, i
had this kind of pain, barely can move my body...mak bwk ubat smpi kat
katil..waaa...nak balik rumahh....sob...

Sakitnye...feels like ripping my body apart....plus emotional roller
coaster...sob sob..:(

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...